Informació sobre la moratòria hipotecària

Qui la pot sol·licitar?

Segons el Reial Decret-Llei 8/2020, de 17 de març i el Reial Decret-Llei 11/2020, del 31 de març,poden sol·licitar la moratòria aquells clients amb préstecs hipotecaris destinats a l’adquisició de l’habitatge habitual, d’immobles afectes a l’activitat econòmica que desenvolupin empresaris i professionals i d’habitatges diferents a l’habitual en situació de lloguer que tenen dificultats per atendre’n el pagament a causa de la crisi de la COVID-19 i que compleixen les condicions següents:



Els titulars siguin:

La unitat familiar els ingressos de tots els membres de la qual no superin, en el mes anterior a la sol·licitud de la moratòria, amb caràcter general:

La quota hipotecària, més les despeses i els subministraments bàsics, resulti superior o igual al 35 per cent dels ingressos nets del conjunt dels membres de la unitat familiar.

La unitat familiar hagi patit una alteració significativa de les seves circumstàncies econòmiques com a conseqüència de l’emergència sanitària. És a dir, quan l’esforç que representi la càrrega hipotecària sobre la renda familiar s’hagi multiplicat per almenys 1,3.

Quan es pot sol·licitar?

Des del 19/03/2020 fins al 29/09/2020.

Com puc saber si compleixo els requisits de la moratòria del reial decret?

Utilitza el nostre simulador: comprovaràs de manera fàcil i ràpida si compleixes les condicions per sol·licitar la moratòria. El simulador té caràcter informatiu i no vinculant.

Quina documentació s’ha d’aportar per fer la sol·licitud?

En cas d’atur, el certificat expedit per l’entitat gestora de les prestacions en què figuri la quantia mensual percebuda per atur.

En el cas de cessació d’activitat de treballadors pel seu compte, el certificat expedit per l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (o l’òrgan competent) sobre la declaració de cessació d’activitat.

El nombre de persones que habiten en l’habitatge:

La titularitat dels béns:

En cas de sol·licitar la moratòria pel préstec hipotecari d’un habitatge en lloguer, cal aportar el contracte d’arrendament corresponent.

La declaració responsable del client relativa al compliment dels requisits exigits per considerar-se sense prou recursos econòmics segons aquest reial decret llei.

Què passa quan et donen la moratòria hipotecària?

Com fer la sol·licitud

Presenta la sol·licitud a través de la teva oficina o el teu gestor, juntament amb la documentació detallada anteriorment. Ho revisarem tot i et comunicarem l’aprovació o la denegació de la sol·licitud.

Consulta el Reial Decret-Llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per afrontar l’impacte econòmic i social de la COVID-19 i el Reial Decret-Llei 11/2020, de 31 de març, per a més informació.