El teu banc, a un clic

Des de l’app i el web pots fer les operacions principals del teu negoci. Quan vulguis, des d'on vulguis i amb la màxima seguretat.

Accés i primers passos amb la banca online

Si introdueixes el teu usuari i contrasenya però no pots accedir...
És probable que el teu usuari estigui bloquejat per seguretat. Si és el cas, truca'ns al 963 085 000; t'atendrà un dels nostres gestors perquè puguis accedir a la banca online amb total normalitat.
El teu DNI ha d'estar actualitzat
Per poder utilitzar la teva banca online, tant a l’app com al web, és indispensable que tinguis el DNI actualitzat, per motius de seguretat i legals. Si no ho està, no et preocupis. Quan entris a l’app o al web, et mostrarem un missatge que et portarà directament als passos que has de seguir per fer-ho. Tenir actualitzat el teu DNI és indispensable per dur a terme algunes de les operatives més comunes, com ara fer una transferència.
No recordes la contrasenya? Pots recuperar-la, és molt fàcil
A l’app, a la pantalla on has d'escriure la teva contrasenya, fes clic al text "L'has oblidat?". Al web, a sota de l'espai on introdueixes normalment la contrasenya, tens un enllaç amb el títol "Té problemes per accedir-hi?". Assegura’t de tenir a mà el teu DNI i una de les teves targetes de Banc Sabadell. Fes clic, segueix els passos i rebràs un SMS al teu mòbil per restablir la contrasenya.

El teu mòbil té reconeixement d'empremta o facial? Activa'l per identificar-te a l’app de Banc Sabadell i a Sabadell Wallet
Identificar-se així és més senzill i segur per a tu. Pots activar-ho fàcilment des de l’app Banc Sabadell, entra a "Perfil i configuració", després a "Accés" i fes clic a "Accedeixi amb la seva empremta digital". Només hauràs de seguir les indicacions que veuràs a la pantalla.
Com dono accés a altres persones als comptes del meu negoci?
Perquè una altra persona pugui iniciar les principals operacions de cobraments i pagaments, pots gestionar-ne l'accés des del menú "Administració". Ves a l'apartat "Nova clau d'accés limitat" o bé a "Gestió de claus d'accés limitat", depenent de si vols crear una clau d'accés nova o configurar els permisos ja existents. Tingues en compte que les persones amb claus d'accés limitat poden iniciar operacions, però les signatures les seguiràs fent tu.
On puc trobar les operatives més habituals de la meva banca online?
Hem renovat el menú principal, reorganitzant les operatives més habituals per fer-les més accessibles i perquè les trobis més fàcilment. D'aquesta manera, pots tenir una experiència més intuïtiva, ràpida i fluida i optimitzes el temps que dediques a les teves gestions diàries. També hem canviat el nom de la secció "Tresoreria" per "Operativa diària". El nou menú està organitzat en 9 seccions principals:
  1. Inici.
  2. 2. Operativa diària (anteriorment anomenada "Tresoreria").
  3. 3. Fitxers.
  4. 4. Transferències.
  5. 5. Finançament.
  6. 6. Internacional.
  7. 7. Impostos.
  8. 8. Inversió.
  9. 9. Serveis.
I si no trobo l'operativa que busco?
Escull qualsevol opció del menú principal i, al final del desplegable que es mostrarà, selecciona l'opció "Totes les operatives". Aquí veuràs un llistat amb totes les operatives disponibles a la nostra banca online.

Pagaments o cobraments a proveïdors i clients

Com ho faig online?
Des del web, pots accedir a la consulta, la generació, l'enviament i l'anul·lació de fitxers per fer remeses de rebuts i pagaments massius a clients i proveïdors. Accedeix aquí a la nostra guia de fitxers per tenir tota la informació sobre com fer cada gestió.
Recorda que també pots signar fitxers des de la nostra app. Per fer-ho, accedeix a la nostra app amb el teu compte d'empresa, fes clic a   , selecciona l'opció "Empresa" i escull l'opció "Operacions pendents de signatura". T'apareixeran tots els fitxers pendents de signatura.
Com descarrego un fitxer?
És molt ràpid i còmode de fer. Al menú principal, selecciona l'opció "Fitxers" > "Fitxers Rebuts" > "Descarregar fitxers rebuts".

Com ingressar diners o pagar un impost des de l’app o el web?

Com ho faig online?
Per ingressar diners no cal que entris a l'oficina, perquè ho pots fer a través d'alguns caixers automàtics. És tan fàcil com introduir la targeta al caixer i optar per l'opció "Ingressar diners" que veuràs a la pantalla.

Per pagar un impost estatal, autonòmic o municipal, pots fer-ho còmodament des del web, fent clic a "Veure totes les operatives", al menú lateral esquerre. A continuació, ves a “"Operativa diària" > "Veure'n més" > "Impostos, tributs i assegurances socials". Si vols saber tots els passos sobre com pagar impostos des del nostre web, t'ho expliquem tot aquí.

Puc cobrar xecs online?

Sí, i és molt senzill
Per realitzar la negociació i compensació per Internet de xecs i pagarés, pots fer-ho a través del web, fent clic a "Veure totes les operatives", al menú lateral esquerre. A continuació, ves a "Operativa diària" > "Ingrés de documents".

A més, a partir del moment en què ingressis el xec, tens 40 dies de marge per portar els documents físics a qualsevol oficina. Si vols saber més informació sobre l’ingrés de xecs online, t'ho expliquem tot aquí.

Com accedeixo a la meva correspondència?

En uns pocs clics
Selecciona al menú principal l'opció anomenada "Serveis" > "Correspondència i missatges".

Signar documents que t'envia el gestor

Com ho faig online?
Des del web o l’app de Banc Sabadell pots signar documents o contractes. Si no tens accés a la banca online, pots sol·licitar-lo emplenant aquest formulari. D'aquesta manera, el teu gestor podrà enviar-te la documentació i deixar-te-la en un apartat del web o l’app, on podràs signar-la.

Com moure diners sigui on sigui

Moure diners entre els teus comptes
Si necessites més diners en un dels teus comptes, mou diners amb l’opció “Traspàs” de manera immediata. Tan fàcil com obrir la nostra app, seleccionar un dels teus comptes i, en la barra inferior, fer clic a “Transferències” i després en “Traspàs”.
També ho pots fer entrant al web. Ves a “Comptes”, al menú horitzontal superior, i després fes clic a “Transferències”, al menú lateral esquerre. Has de triar l’opció “Entre els meus comptes” per fer el traspàs.
Enviar diners amb una transferència
Entra a l’app, prem en un dels teus comptes, fes clic a “Transferències” (), en la barra inferior, i tria el tipus de transferència que vulguis fer, nacional o internacional.
També pots fer transferències pel web: entra a l’apartat “Comptes” del menú horitzontal i fes clic a “Transferències” al menú vertical de l’esquerra.

Aquests dies, enviaràs una transferència més d’una vegada?
Si és el teu cas, et pot ser molt útil fer una transferència periòdica perquè es repeteixi de manera automàtica. Tant a l’app com al web, ves als teus moviments i fes clic a “Transferències” i a “Transferències periòdiques”. Configura la transferència: el destinatari, l’import, la freqüència d’enviament… I fet!

Vols que els diners arribin de manera immediata? Tens dues opcions
La primera: envia diners de mòbil a mòbil de manera gratuïta i immediata amb Bizum, a través de l’app Sabadell Wallet o el web. Tria entre els teus contactes la persona a la qual vols enviar els diners o bé introdueix el seu número de mòbil. Si la persona no té Bizum, rebrà una sol·licitud per unir-s’hi. Bizum permet enviar un màxim de 1.000 euros. No tens Sabadell Wallet? Descarrega-la aquí.

La segona: fes una transferència immediata, des de l’app Banc Sabadell o el web. Segueix els mateixos passos que per fer una transferència ordinària i tria l’opció “Fer transferència immediata”. Les transferències immediates tenen un cost que et mostrem de manera detallada durant el procés.

Mou diners de targeta de crèdit a compte
Si necessites més saldo al compte i tens una targeta de crèdit, pots traspassar diners i tenir-los al compte a l’instant. Fes-ho des de l’app: a    entra a “Targetes” i tria la teva targeta de crèdit. fes clic a “Operativa” del menú inferior i després en “Traspàs de targeta a compte”. Només has d’escriure l’import que vulguis traspassar al teu compte i el traspàs es farà de manera immediata. Al web, ves a “Targetes” al menú horitzontal superior i tria la targeta de crèdit. Al menú vertical esquerre ves a “Traspassos de diners” > “Traspàs de targeta a compte”. Igual que a l’app, només has d’escriure l’import que vulguis traspassar al compte i el traspàs es farà de manera immediata.

Com gestiono els meus TPV des de la banca online?

Per controlar la facturació dels teus TPV
Ho pots fer al web, identificant-te i anant a l’apartat “Comerços i TPV”. Aquí pots consultar tota la facturació generada amb el teu TPV durant l’últim any.
Per consultar les operacions liquidades
Entra al web i, al menú vertical esquerre, fes clic a ‘‘Veure totes les operatives”. Ves a “Comerços i TPV” i després a “Operacions TPV”. Per anar més ràpid i estalviar temps, et recomanem utilitzar el cercador () o l’accés directe de la pantalla inicial.
Si tens un TPV Virtual, pots accedir a l’àrea d’administració
Pots fer la consulta de liquidacions des del mateix punt de “Comerços i TPV”, fent clic sobre “Àrea d’administració del TPV Virtual”.

Puc gestionar les tasques administratives del meu negoci des del mòbil?

Sí, amb l’app Nomo
Nomo és l’app per als autònoms que et permet controlar les tasques administratives del teu negoci des del mòbil, per tal que puguis dedicar més temps a fer créixer el teu negoci i guanyar control sobre la teva activitat, a un clic. Per exemple, pots digitalitzar i controlar les despeses i les vendes, crear i enviar factures i pressupostos, tenir una previsió d’impostos… A més a més, pots connectar el teu compte de Banc Sabadell amb l’app per controlar la teva tresoreria. Descobreix més sobre NOMO.

Algun imprevist al compte del teu negoci? Recupera saldo així

Pots fer un traspàs entre comptes
D’aquesta manera, pots augmentar el saldo del teu compte, movent diners d’un compte a un altre. Tan fàcil com obrir la nostra app, seleccionar un dels teus comptes i, en la barra inferior, fer clic a “Transferències” i després a “Traspàs”. Al web, ves a “Comptes” al menú horitzontal superior i, en l’opció “Transferències” del menú lateral esquerre, tria l’opció “Entre els meus comptes”.
Passa diners de la targeta de crèdit al compte
Entra a l’app i ves a  . Tria la teva targeta de crèdit i, en la barra inferior, fes clic sobre “Operativa” (). Tria l’opció “Traspàs de targeta a compte”.
Al web, ves a “Targetes” al menú horitzontal superior i fes clic a “Traspassos de diners”, al menú vertical esquerre. Tria l’opció “Traspàs de targeta a compte”.
Has pagat un import elevat amb la teva targeta de crèdit aquest mes? Divideix-ho en quotes i recupera l’import al teu compte
D’aquesta manera, pots anar pagant les despeses a poc a poc. Per a compres iguals o superiors a 100 euros, les pots fraccionar en quotes per pagar-les més còmodament. També els rebuts. Entra en els teus moviments per veure quins pots fraccionar. A l’app, te’ls marquem en lila amb el text “Fraccionar pagament” i al web, amb el text “Fraccionar”. Tingues en compte que aquest servei té un cost del qual t’avisem durant el procés.
També pots ajornar una liquidació de targeta
Pots deixar per al mes següent els pagaments que hagis fet amb la teva targeta de crèdit, tant des de l’app com des del web, i triar quan vols reprendre els pagaments de la liquidació de la teva targeta de crèdit.

Si ho vols fer des de l’app, ves a    i després a “Targetes”. Tria la teva targeta de crèdit i, al menú inferior, fes clic a “Configuració” (). Entra en “Formes de pagament” i personalitza la teva modalitat de pagament al símbol ().
Per fer-ho al web, ves a “Targetes” al menú superior horitzontal i entra a “Límits i formes de pagament” del menú vertical esquerre. Has de triar l’opció “Condicions de pagament” per fer una liquidació de la teva targeta de crèdit. Tingues en compte que aquest servei té un cost que et detallarem durant el procés.

Puc consultar els meus comptes i altres productes?

Controla el saldo i els moviments dels comptes del teu negoci
Tan fàcil com identificar-se a l’app i al web per veure el saldo dels teus comptes d'un cop d'ull, només entrar-hi. Per veure'n els moviments hauràs d'entrar a cadascun dels comptes.

Els moviments de les teves targetes, també sota control
A l’app, entra a  , fes clic a “Targetes” i després en una de les teves targetes per veure el llistat de moviments. Al web, entra en l’apartat “Targetes” del menú superior horitzontal i fes clic a la targeta que vulguis per veure’n els moviments.

T’avisem del que passa als teus comptes i targetes
I sense que calgui entrar a l’app. Tan fàcil com activar les notificacions al teu mòbil, i seràs el primer a saber si t'ha arribat un rebut o s’ha fet una compra amb la teva targeta. Per fer-ho, entra a l’app i ves a “Els teus missatges”. fes clic a la icona de la roda () i després en “Activar push”.
Si necessites sol·licitar un certificat de compte
Ho pots fer des del web. Entra a “Comptes” al menú horitzontal superior i després a “Gestió de comptes”, al menú lateral esquerre. Tria l’opció “Sol·licitud de certificats”. Pots sol·licitar un certificat de titularitat de compte o un certificat de saldo de compte. Només et demanarem signar online l’operació i podràs descarregar en PDF el certificat que necessitis.
Has de consultar o imprimir algun document?
Pots fer-ho al web. Accedeix aquí a tota la documentació bancària de la teva empresa, com, per exemple, justificants de transferències, liquidacions de targetes, etc., dels dos darrers anys.

Ajudes econòmiques per a negocis i autònoms

Línia ICO COVID-19
Consulta com la pots sol·licitar i quines condicions tens per al teu negoci.

Informar-me'n

Com em protegeixo a Internet davant del frau

En fraus online
  • Consulta sempre fonts d'informació fiables.
  • Desconfia de les sol·licituds que t'arribin a través de les xarxes socials, missatges o trucades de números desconeguts.
  • No comparteixis informació personal o bancària ni contrasenyes per correu, per WhatsApp o per telèfon. Recorda que Banc Sabadell mai no et trucarà per demanar-te claus o altra informació de la teva targeta.
Quan compres online
  • Posa atenció en les teves compres online en la mesura que sigui possible, utilitza portals d'e-commerce que ja coneguis.
  • No compris mai en un comerç electrònic no segur. Comprova sempre que comença per "https://". Si et genera qualsevol mena de dubte, et recomanem que no hi compris.
  • Quan paguis una compra online, no donis mai el PIN de la teva targeta.
Quan facis servir la banca online
  • Fes servir l’app per consultar els teus comptes o escriu tu mateix l'adreça del nostre web al navegador.
  • No descarreguis o facis clic a enllaços que no coneguis.
  • Activa les notificacions push perquè t'avisem de tots els pagaments que fas amb les teves targetes. Activa-les entrant a l’app Banc Sabadell > "Els teus missatges". Fes clic a > Activar push.
I si necessites ajuda urgent…
Recorda que estem disponibles a l'apartat "SOS Ajuda Urgent", tant a l’app com al web. En aquesta secció t’expliquem què has de fer si, per exemple, t’han robat dades bancàries o com bloquejar la teva targeta en cas de robatori.

Accés i primers passos amb la banca online

Si introdueixes el teu usuari i contrasenya però no pots accedir...
És probable que el teu usuari estigui bloquejat per seguretat. Si és el cas, truca'ns al 963 085 000; t'atendrà un dels nostres gestors perquè puguis accedir a la banca online amb total normalitat.
El teu DNI ha d'estar actualitzat
Per poder utilitzar la teva banca online, tant a l’app com al web, és indispensable que tinguis el DNI actualitzat, per motius de seguretat i legals. Si no ho està, no et preocupis. Quan entris a l’app o al web, et mostrarem un missatge que et portarà directament als passos que has de seguir per fer-ho. Tenir actualitzat el teu DNI és indispensable per dur a terme algunes de les operatives més comunes, com ara fer una transferència.
No recordes la contrasenya? Pots recuperar-la, és molt fàcil
A l’app, a la pantalla on has d'escriure la teva contrasenya, fes clic al text "L'has oblidat?". Al web, a sota de l'espai on introdueixes normalment la contrasenya, tens un enllaç amb el títol "Té problemes per accedir-hi?". Assegura’t de tenir a mà el teu DNI i una de les teves targetes de Banc Sabadell. Fes clic, segueix els passos i rebràs un SMS al teu mòbil per restablir la contrasenya.



Com dono accés a altres persones als comptes de la meva empresa?
Perquè una altra persona pugui iniciar les principals operacions de cobraments i pagaments, pots gestionar-ne l'accés des del menú "Administració". Ves a l'apartat "Nova clau d'accés limitat" o bé a "Gestió de claus d'accés limitat", depenent de si vols crear una clau d'accés nova o configurar els permisos ja existents. Tingues en compte que les persones amb claus d'accés limitat poden iniciar operacions, però les signatures les seguiràs fent tu.
El teu mòbil té reconeixement d'empremta o facial? Activa'l per identificar-te a l’app de Banc Sabadell i a Sabadell Wallet
Identificar-se així és més senzill i segur per a tu. Pots activar-ho fàcilment des de l’app Banc Sabadell, entra a "Perfil i configuració", després a "Accés" i fes clic a "Accedeixi amb la seva empremta digital". Només hauràs de seguir les indicacions que veuràs a la pantalla.
On puc trobar les operatives més habituals de la meva banca online?
Hem renovat el menú principal, reorganitzant les operatives més habituals per fer-les més accessibles i perquè les trobis més fàcilment. D'aquesta manera, pots tenir una experiència més intuïtiva, ràpida i fluida i optimitzes el temps que dediques a les teves gestions diàries. També hem canviat el nom de la secció "Tresoreria" per "Operativa diària". El nou menú està organitzat en 9 seccions principals:
  1. Inici.
  2. 2. Operativa diària (anteriorment anomenada "Tresoreria").
  3. 3. Fitxers.
  4. 4. Transferències.
  5. 5. Finançament.
  6. 6. Internacional.
  7. 7. Impostos.
  8. 8. Inversió.
  9. 9. Serveis.
I si no trobo l'operativa que busco?
Escull qualsevol opció del menú principal i, al final del desplegable que es mostrarà, selecciona l'opció "Totes les operatives". Aquí veuràs un llistat amb totes les operatives disponibles a la nostra banca online.

Pagaments o cobraments a proveïdors i clients

Com ho faig online?
Des del web, pots accedir a la consulta, la generació, l'enviament i l'anul·lació de fitxers per fer remeses de rebuts i pagaments massius a clients i proveïdors. Accedeix aquía la nostra guia de fitxers per tenir tota la informació sobre com fer cada gestió.

Recorda que també pots signar fitxers des de la nostra app. Per fer-ho, accedeix a la nostra app amb el teu compte d'empresa, fes clic a  , selecciona l'opció "Empresa" i escull l'opció "Operacions pendents de signatura". T'apareixeran tots els fitxers pendents de signatura.

Com pagar un impost des de l’app o el web?

Com ho faig online?
Per pagar un impost estatal, autonòmic o municipal, pots fer-ho còmodament des del web, fent clic a "Veure totes les operatives", al menú lateral esquerre. A continuació, ves a “"Operativa diària" > "Veure'n més" > "Impostos, tributs i assegurances socials".
Si vols saber tots els passos sobre com pagar impostos des del nostre web, t'ho expliquem tot aquí.

Puc cobrar xecs online?

Sí, és molt senzill
Per realitzar la negociació i compensació per Internet de xecs i pagarés, pots fer-ho a través del web, fent clic a "Veure totes les operatives", al menú lateral esquerre. A continuació, ves a "Operativa diària" > "Ingrés de documents".

A més, a partir del moment en què ingressis el xec, tens 40 dies de marge per portar els documents físics a qualsevol oficina. Si vols saber més informació sobre l’ingrés de xecs online, t'ho expliquem tot aquí.

Com accedeixo a la meva correspondència?

En uns pocs clics
Selecciona al menú principal l'opció anomenada "Serveis" > "Correspondència i missatges".

Signar documents que t'envia el gestor

Com ho faig online?
Des del web o l’app de Banc Sabadell pots signar documents o contractes. Si no tens accés a la banca online, pots sol·licitar-lo emplenant aquest formulari. D'aquesta manera, el teu gestor podrà enviar-te la documentació i deixar-te-la en un apartat del web o l’app, on podràs signar-la.

Avançar el pagament de factures

Com ho faig online?
Pots fer-ho a través del nostre servei de confirming, amb què la teva empresa externalitza la gestió de pagaments a proveïdors; és el banc qui s'encarrega d'aquesta gestió, i els teus proveïdors poden cobrar anticipadament les seves factures, tant pagaments nacionals com internacionals. Si ja ets usuari de confirming, fes clic aquí per avançar les factures que necessitis. Si encara no ho ets, demana una cita amb el teu gestor de Banc Sabadell per començar a fer servir aquest servei.

Com fer pagaments individuals

Enviar diners amb una transferència
"Al web, entra a l'apartat "Comptes" del menú horitzontal i fes clic a l'apartat "Transferències" del menú de l'esquerra. Selecciona l'opció "Transferència nacional" o "Transferència internacional", segons si vols enviar diners a comptes de bancs d'Espanya o bé a comptes de bancs estrangers. Un cop hagis seleccionat una de les opcions, apareixerà a la part inferior esquerra la llista de totes les opcions d'enviament de diners disponibles. Per exemple, traspassos, transferències periòdiques, transferències en divises, etc.
Si prefereixes fer-ho a l’app, entra i selecciona un dels teus comptes, fes clic a "Transferències" (), a la barra inferior, i tria el tipus de transferència que vols fer: nacional, internacional, periòdica o traspàs."

Vols que els diners arribin immediatament?
Fes una transferència immediata perquè el destinatari rebi els diners a l'instant, tant per l’app com pel web. Has de seguir el mateix procés que amb una transferència ordinària, però has d'escollir l'opció "Fer transferència immediata" que et mostrem a la pantalla. Aquesta operació té un cost que s’indicarà durant el procés.
Transferències en divisa: com protegir-se de les fluctuacions del mercat
Fes servir la nostra plataforma online Sabadell Forex, amb la qual pots seguir els tipus de canvi entre divises en temps real, a més de fer operacions de compra o venda online de divises, de manera fàcil i directa, i protegeix-te així de possibles fluctuacions dels tipus de canvi. Si ja tens el servei donat d'alta, hi pots accedir sempre que vulguis des d’aquí. Si encara no el tens i necessites operar amb assegurances de canvi, demana una cita amb el teu gestor, que et donarà d'alta al servei.

Puc consultar els meus comptes i altres productes?

Controla el saldo i els moviments dels comptes de la teva empresa
Tan fàcil com identificar-se a l’app i al web per veure el saldo dels teus comptes d'un cop d'ull, només entrar-hi. Per veure'n els moviments hauràs d'entrar a cadascun dels comptes.

Has de consultar o imprimir algun document?
Pots fer-ho al web. Accedeix aquí a tota la documentació bancària de la teva empresa, com, per exemple, justificants de transferències, liquidacions de targetes, etc., dels dos darrers anys.

Ajudes econòmiques per a empreses

Línia ICO COVID-19
Consulta com la pots sol·licitar per a la teva empresa i quina documentació necessites.

Informar-me'n
 

Com em protegeixo a Internet davant del frau

En fraus online
  • Consulta sempre fonts d'informació fiables.
  • Desconfia de les sol·licituds que t'arribin a través de les xarxes socials, missatges o trucades de números desconeguts.
  • No comparteixis informació personal o bancària ni contrasenyes per correu, per WhatsApp o per telèfon. Recorda que Banc Sabadell mai no et trucarà per demanar-te claus o altra informació de la teva targeta.
Quan compres online
  • Posa atenció en les teves compres online en la mesura que sigui possible, utilitza portals d'e-commerce que ja coneguis.
  • No compris mai en un comerç electrònic no segur. Comprova sempre que comença per "https://". Si et genera qualsevol mena de dubte, et recomanem que no hi compris.
  • Quan paguis una compra online, no donis mai el PIN de la teva targeta.
Quan facis servir la banca online
  • Fes servir l’app per consultar els teus comptes o escriu tu mateix l'adreça del nostre web al navegador.
  • No descarreguis o facis clic a enllaços que no coneguis.
  • Activa les notificacions push perquè t'avisem de tots els pagaments que fas amb les teves targetes. Activa-les entrant a l’app Banc Sabadell > "Els teus missatges". Fes clic a > Activar push.
I si necessites ajuda urgent…
Recorda que estem disponibles a l'apartat "SOS Ajuda Urgent", tant a l’app com al web. En aquesta secció t’expliquem què has de fer si, per exemple, t’han robat dades bancàries o com bloquejar la teva targeta en cas de robatori.