Webinaris Hub Empresa

Cada setmana, noves sessions formatives online sobre els reptes als quals s’enfronten les empreses després de la COVID-19, amb experts que compartiran contingut empresarial pràctic i relacionat amb la conjuntura actual i que atendran les preguntes dels participants.

Perquè la nostra prioritat és estar al teu costat, et presentem Hub Empresa, un espai de relació i expansió empresarial de Banc Sabadell . Un Hub creat per ajudar a fer que empreses i negocis puguin trobar les respostes a les seves preguntes i inquietuds, i acompanyar-les a afrontar els nous reptes de futur.


En el context actual és més rellevant que mai per a empresaris i professionals pensar estratègicament, contrastar idees i adquirir nous coneixements . Per això hem creat una sèrie de seminaris online amb temàtiques d’actualitat. Formacions pràctiques, en directe i obertes a la participació per tal que els especialistes del sector i de Banc Sabadell puguin mirar de resoldre tots els teus dubtes.

Elsa Punset

Propostes per a aquests temps extraordinaris.

Des de fa ja més d'un any tot està canviant: la nostra manera de treballar, de relacionar-nos amb els altres i de tractar el món que ens envolta. 

Probablement no tornarem a tenir, en la resta de la nostra existència, una oportunitat tan clara i urgent per transformar les nostres vides i, amb ella, el món en què vivim.

En aquesta xerrada carregada d'optimisme intel·ligent, Elsa Punset ens planteja, amb el seu estil pràctic, què fer per formar part del canvi, gestionar l'ansietat i reinventar-nos amb el món que ve.

27 d’octubre

De 16 h a 17 h (online)

Idioma: castellà

A càrrec de:

Elsa Punset, divulgadora i escriptora.

Inscriu-t’hi!
Pressupost

Fomentar la innovació a la pime a través del Service Design.

El 2022, l'empresa ha de comptar amb un pressupost mestre que coordini totes les activitats de la companyia, que proporcioni un pla global amb perspectives de vendes, inversions, costos de producció i nòmines.

Acompanya’ns en aquesta sessió en la que explicarem com elaborar un pressupost operacional que reculli les activitats de vendes, de producció, les despeses comercials i les generals i, finalment descobrirem com comptar amb un pressupost financer, com a eina que avalua els cobraments i pagaments previstos del pressupost d'operació i de les inversions que es preveuen, el que constitueix el flux lliure de caixa previst.

28 d’octubre

De 16 h a 17 h (online)

Idioma: castellà

A càrrec de:

Nacho Bueno, CEO de FAI Business Advisory i de Byte4games, assessor financer de grans empreses i professor d'EDEM Escola d'Empresa, Negocis i Management

Inscriu-t’hi!
Finanzas

Finances del dia a dia de l'empresa I: avaluació i diagnòstic de les necessitats financeres del negoci - Marc conceptual

Es tracta de la primera sessió d'un minicurs online sobre finances del dia a dia a l'empresa. En aquesta primera sessió desenvoluparem un marc conceptual per a l'avaluació i per al diagnòstic de les necessitats financeres del negoci sobre la base de la informació comptable/financera.

En acabar la sessió es compartiran amb els participants una sèrie de minicasos perquè aquests puguin completar-los amb els coneixements adquirits en aquesta primera sessió. A la segona sessió que celebrarem el proper 17 de novembre, també online, veurem la resolució pràctica d'aquests exercicis. Et recomanem apuntar-te a les dues sessions per completar la formació.

3 de novembre

De 16 h a 17 h (online)

Idioma: castellà

A càrrec de:

Ahmad Rahnema, professor del departament de Direcció Financera d'IESE i titular de la Càtedra Fuel Freedom d'Energia i Desenvolupament Social

Inscriu-t’hi!
Marketing digital

Màrqueting digital per a petits comerços: avantatges i claus per a la seva posada en marxa

Dins l'àmbit del màrqueting digital, els petits comerços es troben davant l'important repte d'invertir o de destinar recursos humans a un àmbit que aparentment no genera ingressos directes en el seu compte d'explotació.

Et convidem a aquesta sessió en la qual s'exposaran les claus perquè els petits comerços desenvolupin la seva presència digital i implementin nous canals de venda a distància.

4 de novembre

De 16 h a 17 h (online)

Idioma: castellà

A càrrec de:

Erik Rigola, consultor d’estratègia i màrqueting digital de RocaSalvatella

Inscriu-t’hi!
Financiación startups

Tips bàsics de finançament i inversió per a start-ups

Trobar finançament sol ser una de les principals preocupacions de qualsevol emprenedor. En aquesta sessió veurem, de manera pràctica, com cobrir les necessitats bàsiques de finançament i d'inversió de les start-ups.

En aquest webinar realitzarem una anàlisi exhaustiva de la checklist necessària per presentar aquest tipus de propostes a través d'exemples (business plan, investor’s deck, pla de tresoreria, mètriques rellevants i cap table, entre d'altres).

9 de novembre

De 16 h a 17 h (online)

Idioma: castellà

A càrrec de:

Marta Campillo, analista de BStartup de Banc Sabadell
Roger Blanch, BStartup Advisor de Banc Sabadell

Inscriu-t’hi!
Manuel Amat

Vendre millor, sense vendre la teva vida: construint comerços des dels valors

I si tot fos molt més senzill del que sembla? Què passaria si en comptes d’escoltar els altres sobre què és el que he de fer per vendre més i més, m’escoltés a mi mateix per enfocar-me en vendre millor? Es tracta d'ordenar idees, prioritzar aspectes, prendre consciència de la meva realitat com a comerciant i, a partir d'aquest punt, assumir responsabilitats de canvi i posar-me en acció.

Vivim en un món global, canviant i interconnectat en el qual el que triomfa no és el més gran, sinó el que millor s'adapta al seu entorn.

Et convidem a aquesta sessió de la mà de Manuel Amat Payá, el primer «botigòleg del món». Una singular professió que el defineix com a comerciant divulgador d'idees que ajudin altres empresaris del comerç i els seus equips de venda a obtenir millors resultats en les seves vides i en els seus negocis.

10 de novembre

De 15:30 h a 16:30 h (online)

Idioma: castellà

A càrrec de:

Manuel Amat, conferenciant i divulgador expert en el sector retail

Inscriu-t’hi!
Empresa familiar

Establint les regles del joc en l’empresa familiar: ¿protocol o constitució?

El protocol familiar és l’instrument que habitualment s'utilitza per regular les relacions entre la família propietària i la seva empresa familiar.

Més que un document, el protocol familiar s'ha d'entendre com un procés. En aquest webinar parlarem dels quatre pilars sobre els quals s'ha d'assentar el protocol, així com dels mecanismes i les regles importants a tenir en compte per millorar el funcionament de l'empresa familiar.

Durant la sessió desenvoluparem alguns dels aspectes més rellevants del procés d'elaboració d'un protocol familiar.

16 de novembre

De 16 h a 17 h (online)

Idioma: castellà

A càrrec de:

Josep Tàpies, professor emèrit de Direcció General a l’IESE Business School, expert en empresa familiar

Inscriu-t’hi!
Finanzas I y II

Finances del dia a dia de l'empresa II: avaluació i diagnòstic de les necessitats financeres del negoci - Cas pràctic

Es tracta de la segona sessió d'un minicurs online sobre finances del dia a dia a l'empresa. A la primera sessió que té lloc el dia 3 de novembre desenvolupem un marc conceptual per a l'avaluació i per al diagnòstic de les necessitats financeres del negoci sobre la base de la informació comptable/financera.

En aquesta segona sessió es desenvoluparan els casos pràctics lliurats en la primera sessió a través de l'aplicació del marc conceptual exposat en la primera sessió. Si no et vas poder connectar a la primera sessió, escriu-nos un missatge de correu electrònic a hubempresa@bancsabadell.com i et farem arribar el vídeo de la sessió I i els exercicis perquè els puguis completar.

17 de novembre

De 16 h a 17 h (online)

Idioma: castellà

A càrrec de:

Ahmad Rahnema, professor del departament de Direcció Financera d'IESE i titular de la Càtedra Fuel Freedom d'Energia i Desenvolupament Social

Inscriu-t’hi!
Banco Europeo de Inversiones

Banc Europeu d'Inversions: una col·laboració històrica en el finançament del teixit empresarial espanyol

El BEI és de titularitat dels països de la UE i ofereix una àmplia gamma de productes financers amb condicions favorables, destinats a fomentar la cohesió social, el creixement i l'ocupació, mitigar el canvi climàtic, i fomentar les polítiques de la UE en altres països. En el segment de petites i mitjanes empreses, vehicles fonamentals per a la generació de riquesa i ocupació a Espanya, el BEI col·labora tradicionalment amb institucions financeres com Banc Sabadell.

En aquesta sessió organitzada per Banc Sabadell i el Banc Europeu d'Inversions (BEI), s'abordarà l'actuació del BEI a Espanya, les iniciatives conjuntes amb Banc Sabadell i les oportunitats per a les empreses espanyoles.

18 de novembre

De 9:30 h a 10:30 h (online)

Idioma: castellà

A càrrec de:

Fernando Torija, responsable de l'oficina del Grup BEI, Madrid
Puri Calvo, directora de convenis de Banc Sabadell

Inscriu-t’hi!
Líder era digital

Prepara't per ser un líder en l'era digital

La pandèmia ens ha demostrat que les capacitats digitals són absolutament essencials per sobreviure en moments de crisi, indistintament de si aquestes són econòmiques o sanitàries. De fet, com va vaticinar Darwin, sobreviuen els que tenen més capacitat d'adaptació i no els més intel·ligents.

En aquesta sessió, que s’adreça a líders que vulguin potenciar les seves capacitats digitals, s'oferirà una visió sobre quins són els principals atributs que han de desenvolupar els directius per impulsar la digitalització de les empreses i implicar els seus equips en aquest procés de transformació tan necessari.

18 de novembre

De 16 h a 17 h (online)

Idioma: castellà

A càrrec de:

Lluc Guarro, mànager a RocaSalvatella

Inscriu-t’hi!
Liderazgo

Lideratge: créixer fent créixer els altres

Liderar és servir. És crear perímetres de confiança que ens permetin orientar els nostres equips a donar resultats i allunyar-los de les excuses. Però els lideratges memorables són els que creixen fent créixer els clients pel valor que els aportem, a la comunitat professional perquè aprenen al voltant d'un propòsit, als accionistes que ens permeten créixer amb el seu risc, i a la societat perquè, com deia Drucker, «no hi ha empreses sanes en societats insanes».

Et convidem a aquesta sessió a càrrec de Xavier Marcet, on es tractaran qüestions sobre el management i lideratge amb l'objectiu de fer reflexionar els nostres assistents sobre el talent, el creixement i, en definitiva, el lideratge.

24 de novembre

De 16 h a 17 h (online)

Idioma: castellà

A càrrec de:

Xavier Marcet, fundador i president de Barcelona Drucker Society, i president de Lead to Change

Inscriu-t’hi!
Relación clientes

Millora la relació amb els teus clients i fomenta la seva recurrència de compra

El CRM (gestió de la relació amb els clients, per les seves sigles en anglès) resulta ser un dels pilars fonamentals a causa de la forta competència que poden trobar les empreses a internet per captar nous clients i posteriorment fidelitzar-los per maximitzar el seu CLTV (valor de vida del client, per les seves sigles en anglès).

En aquesta sessió analitzarem com podem alimentar el coneixement del client tot mantenint punts de contacte amb el pas del temps, optimitzant la relació amb els clients per fidelitzar-los i incrementar la seva recurrència de compra.

30 de novembre

De 16 h a 17 h (online)

Idioma: castellà

A càrrec de:

Ángel Plaza, Digital Marketing Specialist a RocaSalvatella

Inscriu-t’hi!
Banco de Sabadell, S.A., 2019. Todos los derechos reservados.
Consulta Webinars